Декинг Сибирска лиственица 27х142х2,0 м. ситно/едро рифелован

8.18 лв.

Цена за лин.м.

Цена за кв.м. – 56,41 лв. (при фуга 5 мм.)

Сравни
Код: CL_42937-1 Категория:

Описание

Сибирската лиственица е известна със своята феноменална устойчивост на влага. По отношение на якостта (96 MPa) тя се конкурира с дъба. Плътност – 660-670 кг/м3, (за дъб – 700 кг/м3).

По отношение на устойчивостта на гниене без допълнителна обработка, тя е 2 пъти по-висока от тази на дъб, ясен и бор.

Поради повишеното съдържание на смола, насекоми, плесени и гъби практически не атакуват сибирската лиственица. А експлоатационният живот на декинга, изработен от него, надхвърля 30 години.

Настилката е предназначена за използване на открито и на места с висока влажност. Следователно към нея се налагат специални изисквания. Тя трябва да е устойчива на влага и UV лъчи. Дървесината от лиственица отговаря на тези изисквания. Настилката от лиственица има много забележителни свойства, включително:

  • Твърдост и издръжливост
  • Отлична устойчивост на гниене
  • Дълъг срок на експлоатация
  • Балансирана цена и качество

Сибирската лиственица, е по-смолиста от европейската. Смолата отблъсква водата и вредителите, поради което този материал практически не се поддава на гниене и увреждане от дървесни червеи, насекоми и микроорганизми. По отношение на устойчивостта на гниене лиственица е няколко пъти по-добра от другите видове, включително като дъб или ясен. Плътността и твърдостта на дървесината от лиственица е най-висока сред иглолистните дървета, според този показател тя е близка до дъб.

Рифелования декинг, който можете да закупите от нас, е клас AB. Той е с релеф от едната страна под формата на плътни надлъжни ребра с малка височина, които предотвратяват плъзгането на краката. По този начин тази дъска е много практичен материал, който може да се използва на обществени места. Рипсеният декинг се използва за подове в сауни, тераси в близост до басейни и всякакви тераси, изложени на атмосферни влияния и високо съдържание на влага. Лиственицата е устойчива на гниене много години. Декингът от сибирска лиственица е много устойчив и издръжлив, той е достойна алтернатива на екзотичите видове.

Смолистата миризма на лиственица е приятна и устойчива. Подът никога няма да стане плесенясал и няма да мирише лошо. Лиственица е естествен дезинфектант, който пречиства въздуха в помещението, ако е например сауна. Декингът от сибирска лиственица не се изкривява, върху него не се образуват пукнатини и стружки. Това е много практичен материал във всички отношения. Такъв под ще ви служи дълги години, практически без да се променя с времето.

Монтаж

Декинга се монтира  върху дървена или метална скара, върху алуминиеви шини или саморегулируеми крачета. Между детайлите се оставя фуга 5-6 мм. Ребрата на дървената скара се нареждат на разстояние 50-60 см, с размер 40х60 мм, здраво закрепена за основата. Скарата, когато е дървена, се препоръчва също да се изработва от  Сибирска лиственица.  Основата трябва да има добро отводняване, за целта е нужен наклон от 2-5%.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Декинг Сибирска лиственица 27х142х2,0 м. ситно/едро рифелован“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *